Lidl rozdaje orzechy i migdały za grosze. Zapiszcie tę datę, żeby nie przegapić
Orzechy nie należą do tanich produktów, ale ze względu na walory smakowe i przede wszytskim zdrowotne, powinny elementem zbilansowanej diety. Dlatego promocja na orzechy w Lidlu to dobra okazja, żeby zrobić zapas, tym bardziej, że w jej ramach można kupić wszystkie rodzaje orzechów marki Alesto, a także migdały i mieszanki bakalii.
Jak skorzystać z promocji na tanie orzechy w Lidlu?
Promocja na tanie orzechy w Lidlu trwa tylko jeden dzień: to piątek 26 lipca. Orzechy i migdały marki Alesto można kupić w ramach ofert 2 plus 1 za grosz. To oznacza, że co trzecia paczka (najtańsza) będzie policzona za 1 grosz. Lidl nie wprowadza żadnych limitów, zaznacza jednak, że produkty można kupić jedynie w ilościach detalicznych i że oferta obowiązuje do wyczerpania zapasów. W promocji na orzechy w Lidlu są dostępne m.in. orzechy włoskie, brazylisjkie, nerkowce, pekan, ale też migdały czy mieszanki, np. orzechy nerkowca z żurawiną czy mieszanka orzechów prażonych i solonych.
Ile orzechów dziennie można zjeść?
Czy orzechy można jeść codziennie? Badania naukowe są jednoznaczne: tak! Potwierdza to m.in. opublikowany przez naukowców z Uniwersytetu w Oslo i Instytutu Karolinska w Sztokholmie przegląd badań na ten temat. Najważniejszy wniosek? Orzechy zmniejszają ryzyko zawału i śmierci z powodu zawału. Autorzy podali też konkretne zalecenie: jeśli zjesz każdego dnia 30 gramów orzechów – czyli po prostu garść orzechów – zmniejszysz ryzyko zachorowania na choroby układu krążenia nawet o 25 procent.
Orzechy można wprowadzić do diety na wiele różnych sposobów. Można je chrupać jako przekąskę, ale też dodawać do potraw. Np. orzechy włoskie i migdały są idealne (najlepiej po uprażeniu na suchej patelni) jako dodatek do porannych owsianek i sałatek, z nerkowców można zrobić kremowe, wegańskie twarożki i ciasta podobne do sernika, a orzechy pekan można dorzucać do sałatek albo dekorować nimi desery. Orzechy można także zmiksować (potrzebny jest dobry blender) na masło orzechowe lub na mąkę orzechową, którą można wykorzystać do wypieków.